ponedeljek, 10. avgust 2015

Minioni - ustvarjalno poletje #2

Kaj se zgodi, ko otrok posodi svojo tablico babici čez vikend, da bo lahko tudi ona v miru igrala igrice? Čas je potrebno nekako zapolniti in kar naenkrat je otroška glava polna idej, kaj bi rad počel. Ena od želja je bila tudi, da bi skupaj ustvarjala.

Ker sem imela v planu druge aktivnosti (beri: peri, kuhaj, počisti vrt …) priznam, da nad idejo sprva nisem bila tako navdušena, kot bi morala biti. Razmišljala sem bolj v smeri, kako mu omogočiti, da se bo sam zaposlil. Prinesla sem obe vreči materiala za recikliranje, ki ga pridno zbiram, barve, čopiče, lepilo, vse kar bi morebiti rabil … A ko sva začela brskati po materialu za idejo, kaj bi se dalo narediti, me je mali kar spretno motiviral in na koncu sva res skupaj naredila tri Minione, ki so osvojili tudi naša dva nadobudneža.


 Porabila sva tri rolce papirja, pobarvala sva jih z akrilom, malo rezala, lepila, risala in nastali so nabriti Miniončki. Idejo sva našla pri Crafts by Amanda, kjer najdete tudi navodila, a midva sva se odločila, da narediva malo po svoje, tako da je otrok vseeno lahko čim več naredil sam.

Minioni so res simpatično izpadli in otrok je na njih sila ponosen, tako da jih mora občudovati prav vsak, ki nas obišče. Samo toliko, da vas opozorim. ;)

Film, ki štarta ta teden, je tudi že v planu, saj ga otroka očitno že nestrpno čakata, pa tudi sama se rada nasmejim domislicam malih Minionov.

Pa vi, si še z veseljem pogledate kakšen animirani film?

Maja

4 komentarji:

  1. Kako so luštni. Zagotovo se lotiva ustvarjanja z vnukom :), hvala. Smo si prav danes popoldne ogledali v kinu animirani film o njih. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, me veseli Janja, da vam bo ideja prišla že takoj prav. :)
      Film pa tudi že mi komaj čakamo, samo ne bo šlo pred koncem meseca.

      Izbriši
  2. Animirani filmi so zakon :) Tudi minijončki pridejo na vrsto.
    Super talentiran in ustvarjalen otrok! Si kar predstavljam, da je ponosen.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...