torek, 18. september 2012

Žogica Marogica

Žogica Marogica, lik iz otroštva, ki sem ga imela zelo rada. Pogumna mala žogica. Se še spomnite zgodbice in pesmice, ki jo je prepevala?

Posnetek lutkovne predstave je sedaj mogoče kupiti na videokaseti in kot taka je očarala tudi moja fanta, še posebno mlajšega.  Tako simpatično je opazovati, ko vsi štirje fantje (moji in sestrini) gledajo predstavo in mooooočno pihajo, da pomagajo odpihniti zmaja Telovaja in njegove zmajčke.


Prvič je mlajši posnetek predstave videl pri dveh letih in takoj zatem Božičku pisal, naj mu prinese boben. Za rojstni dan si je zaželel vozek, da bo lahko prevažal boben in za naslednjega Božička še košek za na rame. Manjkala je samo še Žogica Marogica.


Ko me je navdušila izdelava žogic, je bila ena od prvih asociacij prav ta, da lahko prilagodim kroj in zelo preprosto sama izdelam Žogico Marogico. Na netu sem poiskala slikico prave Žogice Marogice, ki je bila moj navdih. Kaj pravite, kako mi je uspelo?












Marogasto poskočen pozdravček,

Maja

8 komentarjev:

  1. Svetovno! Zakaj jih ne ponudiš kakšni knjigarni? Pa ne samo Marogice... Te tvoje žogice živalice (in še kaj) bi lahko bile privlačne in sile uporabne "ilustracije" zgodbicam... hm? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kot prava .... super je. Se povsem strinjam z Mojco. Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. ooo kako fletana je tale žogica; lepo ti je uspela :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja uspelo ti je perfektno - drugače sploh ne bi moglo biti☺

    OdgovoriIzbriši
  5. Če ti je uspelo?....zadela si v nulo. Strinjam se z Mojco...res bi lahko tržila te tvoje krasne izdelke. :))

    OdgovoriIzbriši
  6. hehe, hvala :)

    @Mojca, Janja in Klara
    Priznam, da sem se že nekajkrat poigravala s to mislijo, samo do sedaj čas še ni bil pravi. Upam pa, da bo kmalu. Hvala za vzpodbudo! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...