ponedeljek, 12. december 2011

Mali prstki ustvarjajo

Veseli december. Čas, ki se ga veselim, a hkrati tudi čas, ko se mi zdi, da se vse odvija še hitreje. Pravijo, da je v vsaki stvari nekaj dobrega. No, če tamaladva ne bi dobila noric drug za drugim in smo zato zadnje čase kar veliko doma, verjetno tudi ne bi bilo toliko časa za ustvarjanje.


Pravi izziv je uskladiti spretnost 3,5 in 7 letnika, da je za oba zanimivo, še posebaj, ker bi tamali rad vse delal sam "po svoje". Papirnate smrekce so bile zanj kot nalašč in je do konca z veseljem nabadal papirčke. Navodila za izdelavo, najdete v enem najbolj pisanih kotičkov, v Mavrični ustvarjalnici.


Vsako leto izdelamo tudi kakšen nov okrasek za našo smrekco, ki je polna najrazličnejših obeskov in prav zabavno je, ko izvlečemo obeske in se tamaladva spominjata, kdaj sta jih delala.

Letos smo napolnili steklene krogle z umetnim snegom, nanje pa narisali sneg, nalepili smrekce in zvezdico, dodali še malo bleščic in za piko na i, sta si izbrala še trakec za mašnjico. Enostavno. :)


Decembra še ni konec in upam, da mi bo uspelo z vami deliti še kakšno idejo za ustvarjanje z najmlajšimi. Nekaj idej iz preteklih let najdete tudi pod oznako veseli december

Naj bo veseli december čim bolj vesel in naj ne mine prehitro.

Maja

4 komentarji:

  1. Luštno ustvarjanje :).
    In čim hitrejše okrevanje želim.

    lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro ste se znašli v času bolezni in bili ustvarjalni. Te kuglice so mi zelo všeč, smrečice pa so itak zakon.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidiš da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra. Lušne smrekice in obeski

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...