četrtek, 18. marec 2010

Pikice za moja dva pikca

Januarja smo preživeli lep dan pri noni in nonotu, kot ju kličeta tamala dva. Na Koprskem kopališču smo uživali na toplem sončku, metali kamenčke v vodo, plezali in se spuščali po toboganih. Nona nas je spet napitala, kot da mesece ne bi jedli, v dnevni je iz kock nastalo pravo srednjeveško mestece z gradom.


Pri tem je nastalo nekaj posrečenih slik, ena od njih posneta pod jato lesenih ribic magnetkov, ki sta jih nono in nona naredila za vse majeve prijatelje in otroke v vrtcu, kot novoletno presenečenje. Nono mi je slikice dal v tem okvirčku, ki pa je bil še nepobarvan z besedami, da bom že vedela kaj z njim.

Priznam, da je bilo veliko idej kaj z njim narediti, a me je bilo strah, da okvir ne bi prevladal nad slikicami, kar se pri močnih barvah hitro zgodi. Zato sem ga na koncu pobarvala zelo preprosto, s pisanimi pikicami, za moja dva pikca, kot ju rada kličem. Na pikice sem dodala nekaj podatkov o tem, kje in kdaj so slikice nastale.

In za konec se lahko pohvalim, da je to končno moja 99 objava, kar pomeni, da v naslednji, ki bo to soboto, sporočim, katera prejme moj pomladni predpasniček.

Maja

7 komentarjev:

 1. Pikica je meni tak lep ljubkovalni izraz - za še nerojene bejbike, za micene otročeke, za nagajive najstnike, za naše drage možeke ... :)
  Krasen okvir in čisto prav, da ni prebogat. Je tako igriv in barvit kot sta tvoji pikici.

  OdgovoriIzbriši
 2. Lepo si ga predelala. Prav je, da je taki veseli okvir kot se za otroke spodobi. In komaj čakam 100-ke ;-)

  OdgovoriIzbriši
 3. Super okvir za tvoje pikce:):):) Ampak nono in nona sta pa tudi zelo ustvarjalna.Ribice,okvir,... a je potem to kar v rodu?:):):

  OdgovoriIzbriši
 4. Zelo lep okvirček v čisto pomladnem duhu.

  OdgovoriIzbriši
 5. Lukan predelan okvirček je, pa všeč mi je, da si pazila, da okvir ne bi prevladal nad slikami ;)

  OdgovoriIzbriši
 6. Pika, pika ,pikica, ti si lepa slikica...sem včasih pela mojim škratkom :-) Lušten okvir si naredila!

  OdgovoriIzbriši
 7. Lušten tale okvir. Pike in pikice so mi všeč povsod, tako, da se mi je tale ovirček takoj priljubil. Čudovit je!

  OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...