petek, 1. maj 2009

Štiriperesna deteljica za srečo

Potem, ko mi je po darilu za mamico ostalo še pol paketka rjave das mase, je le ta kar nekaj časa čakala svoj navdih. No, končno je le prišel v obliki tegale dobrohotnega palčka, ki prinaša štiriperesno deteljico za srečo. Mislim, da bo kar posrečeno darilo prijateljem ob vselitvi v novo hišo.


Me je pa tale palček kar namatral. Ni in ni hotel izpasti tak kot sem želela. Ali je bil preveč podoben tistim iz Sneguljčice in sedem palčkov ali pa Božičku. Ko sem potarnala dragemu, da ne gre in ne gre in mu opisala kakšnega palčka imam v mislih, je takoj vzkliknil. Pa saj to je irski palček, ki ima tudi štiriperesno deteljico. Brez brkov, oranžnobrad, lepo zaobljen. No, potem pa je šlo. Hvala dragi :)

Pa še ena zanimivost. Ko sem delala svečnika iz das mase, res nisem več vedela, kje ga lomim, saj je bila posušena luknja za svečko vedno premajhna. Sedaj pa vem. Če pogledate pobliže štiriperesno deteljico, boste videli, da so listki razmaknjeni za kakšen milimeter. Ampak to je nastalo šele s sušenjem, predtem so bili listki namreč kar tesno skupaj. Imam končno dokaz, da se das masa res krči s sušenjem. Zanimiv efekt, ki pri tem nastane, pa bom še kje uporabila.

Za konec pa naj pokažem še malo umetnino, ki jo je naredil Maj iz zadnjih ostankov rjave das mase s čisto malo moje pomoči po njegovih navodilih - zmajček. Ne nismo gorenjci, ampak od tega paketka das mase res ni ostalo čisto nič.

Uživajte praznike in naj vam ne minejo prehitro,

Maja

10 komentarjev:

  1. Hehe, tudi moška polovica je za nekaj dobra. :) Krasen palček.
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ful lušten palček. Ob umetniji, ki jo je Maj ustvaril, sem se pa prav nasmejala. Nekaj podobnega naredi moj nečak. Bav-bava na dveh tačkah. :)
    Sicer midva delava iz plastelina. Ker teta nima pojma, kako se dela z das maso. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sej, da ne boš mislila, da škratek ni lep :) ampak zmajček pa prebija 100 na uro :)
    Vedno sem fascinirana, kako hitro gre otrokom kiparjenje/modeliranje. Moji prsti kaj takega ne zmorejo več.

    OdgovoriIzbriši
  4. U kako dobrohoten palček in grozljiv zmaj. Bravo za oba ustvarjalca!

    OdgovoriIzbriši
  5. lepa ploščica:)))

    tudi sine ne zaostaja:)

    OdgovoriIzbriši
  6. v bistvu je to res irski palček, samo da tisti drži triperesno deteljico :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Mene pa tale tvoj palček spominja na Pekmandeljca, kaj čem sem iz Trbovelj :) Je pa luškan, da se razumemo.
    Zmajček pa tudi ne zaostaja.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hehe, res je pravi mali leprešon (leprechaun), ki v bistvu ni palček, ampak škrateljc. Zmajček pa seka 100/h, častna, ful je dober!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Naravnost srečkast je tale stric, verjamem, da ga bodo prejemniki veseli. Zmajcek pa tudi prav nic ne zaostaja. Ce "gorenjska sparovnost" pripomore, da nastajajo take male umetnije, potem jo kar dobro spodbujajte doma :))
    LP, tulpika

    OdgovoriIzbriši
  10. Maj je nadarjenost definitivno podedoval. SUPER sta oba izdelka. Še dobro, da se ne potrebujem odločiti kateri izdelek mi je ljubši.

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...