sobota, 10. januar 2009

To naj bi bila slika

Tudi nas je pokosil virus. Najprej Črta, potem še mene. Ostali člani zaenkrat še vztrajajo. Kreativnost je tako bolj počivala v postelji, je pa zato nastalo nekaj novih idej.

Ne vem če sem že omenila, a moj skoraj 8m Črt spi bolj malo in ljubi zelooo jutranje ure. In medtem ko se on okoli šestih zjutraj, včasih tudi že prej, veselo igra v kuhinji na tleh, včasih zraven malo ustvarjam - kaj malo manj zahtevnega ;) Tako sem tudi malo kvadratkala. Ideja ni nova, sem se pa nanjo spomnila, ko sem v lokalnem kafičku v Postojni, kamor z Majem hodiva na kakav, opazila razstavljeno novo sliko lokalne umetnice. Tako mi je bila všeč, da sem se odločila, da poskusim narediti podobno doma. Ker sem imela na zalogi ravno eno malo platno 20x20, je bilo kot nalašč za prvi poskus.


Najprej sem narisala mrežo, potem pa vztrajno barvala... In nastala je takšnale slikica. Ko jo je moja mama videla, je mislila, da je "fency" pokrov od škatle... No, ne morem niti zameriti, ker sem imela tudi sama isti preblisek. Verjetno, bi morala vzeti večje platno, za boljši učinek. Bom še premislila, ali nadaljevanje sledi.

4 komentarji:

  1. Maja, slika ej res fensi, ampak en kot pokrov škatle, ampak kot prava slika. Se veselim tvojih naslednjih slik.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno Maja. Jaz sem full navdušena nad sliko. Razmišljam, da bi si sposodila idejo. Imam še tri platna shranjena in prazne stene, bi bila dobra popestritev...

    OdgovoriIzbriši
  3. Tanja, meni so pa tvoje slike fenomenalne in upam, da nam jih tudi še več pokažeš :)

    Anja, če se boš lotila, vzemi večja platna, ker na manjših vsaj meni v realnosti res ne deluje tako dobro. Tista slika v kafičku je bila skoraj 1m x 1m in je delovala super.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, sem poskusila, na platnu 30x25. In nastalo ni nič pametnega. Verjetno je res veliko platno tisto, ki da pravi učinek. Mogoče poskusim na večjem formatu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...