četrtek, 9. junij 2016

Rezultat mojega prvega tečaja sitotiska

Do sedaj sem že večkrat slikala na blago. Največkrat kar s čopičem z barvami za blago, za napise pa sem si naredila preproste šablone iz papirja, ki pa so bile žal le za enkratno uporabo, zaradi česar je bila izdelava kar zamudna. Ko mi je prijateljica preposlala vabilo na tečaj enostavnega sitotiska, ki ga lahko uporabljamo doma, saj osvetljevanje ni potrebno, sem bila takoj za. Ne samo, da sem se tega res želela naučiti in sem že kar videla, kje vse bom lahko to uporabila, temveč si že takooo dolgo nisem privoščila česa podobnega, da sem se morala tudi malo pocrkljati. Pa še s prijateljico sva se super zabavali.


In kako izgleda enostavna varianta sitotiska? Motive izrežemo iz prosojnih folij, tiskamo pa enako kot pri pravem sitotisku s pomočjo sita, ki ga je dokaj enostavno narediti doma iz lesenega okvirja in zavese. Za vsako barvo na motivu je potrebno narediti svojo folijo, izrežemo pa vse, kar želimo da je pobarvano. Paziti je potrebno le, da se vse drži skupaj. Jaz sem za tegale medvedka torej potrebovala dve foliji, eno za črno in drugo za rdečo barvo. Za poskusni tisk sem žrtvovala navadno belo majico brez rokavov, ki sem jo imela doma, pa mislim, da bo sedaj, takole potiskana, čisto nosljiva.

Na tečaju sem ugotovila, da sem veliko pogruntala že sama, da pa so mi manjkale prav pike na i, informacije, ki so vse kar sem vedela povezale v celoto in nadgradile. Metoda s folijami je res tako preprosta, da jo lahko vsakdo izvede sam doma. Sicer ima tudi svoje omejitve, a bom zaenkrat lahko shajala z njimi. Če še koga zanima, naj pokuka k Anselmi, saj delavnico vsake toliko časa ponovijo.

Sedaj grem pa v izdelavo sita in folij, da potiskam kakšen svoj izdelek. Pa fantoma sem obljubila, da pokažem in skupaj poizkusimo. Razmisliti moram tudi, sedaj ko imam šablono, kam vse bi še lahko natisnila tega medvedka. Razmišljam o majčki za nečakinjo, blazinci igrački in ... še kakšna ideja? Še dobro da so počitnice skoraj tu in bo malo več časa za te lušne stvari.

Maja

12 komentarjev:

  1. Krasno :-)) Super ti je uspelo in zelo mi je všeč motiv.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako je to super, ko se človek nauči nekaj, kar si je že dolgo želel in jaz sem prepričana da boš ti na nešteto načinov uporabila pridobljeno znanje. Že ta majica je super.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau, super kjut majčka je nastala. Tudi jaz bi jo z veseljem nosila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mega srčkan motiv si naredila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Majica je zdaj res super, nekaj posebnega in verjetno jo boš rada nosila. Motiv pa je res tako simpatičen in uporaben tudi za kako igračo. Super je, da se lahko celo življenje učimo in da v odrasli dobi izbiramo teme, ki so nam všeč in bogatijo naše življenje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Maja, prav je, da tudi sebe pocrkljaš, sploh pa s takimi uporabnimi zadevicami. Fino je, ko zveš še kakšne trike, ki ti olajšajo delo.
    Krasno šablono si naredila in majčka je dobila nove dimenzije.

    OdgovoriIzbriši
  7. Prav je, da si si privoščila delavnico. Prvi izdelek je krasen in že vidim, kako boš pridna v prihodnje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...