četrtek, 17. december 2009

Bakugan torta

Končno smo uspeli izpeljati tudi rojstnodnevno zabavo. Plan je bil preprost. Torto mi spečejo v lokalni pekarni po sliki, ki sem jo našla na netu, jaz pripravim ostalo za rajanje petletnikov. Enostavno? Narobe. Torta, ki sem jo prevzela dan pred rajanjem je bila KATASTROFA. Bakugan ni bil niti približno okrogel, zmaj na njem na nivoju dela mojega petletnika in zraven modre rožice iz smetane... rožice! Priznam. Pri svojih 35 letih sem od razočaranja doma sedela na kavču in ... jokala. Nikoli več me ne vidijo v Pekarni Jure, NIKOLI.



Ko sem se nehala smiliti sama sebi, sem na pomoč poklicala sosedo Majo, katerih umetnije ste na mojem blogu enkrat že občudovali. Maja hvala, res si prava rešiteljica! Posodila mi je sladkorno maso, mi pomagala z nasveti, kako se zadeve lotiti in tako je nastalaše manjša torta- malo bolj bakuganska, predvsem pa brez rožic. Osnova je 3D masa, podobno kot za ježka, vendar pa je nikakor nisem mogla narediti povsem okrogle. Bolj zadovoljna sem bila z zmajčkom, ki se plazi okoli torte.


Ugotovila sem, da je oblikovanje s sladkorno maso res sila zabavno in bi se definitivno, brez časovnega pritiska, rada še kdaj poigrala z njo.

No, rojstni dan smo prenoreli in sedaj se bomo lahko osredotočili tudi na veseli december, okrasili smrekco, spekli piškote in zavili darila.

Bakuganski pozdrav,
Maja

8 komentarjev:

  1. Ja bravo, da si potem uspela vse to sama narediti. Drugič se kar sama loti in pusti te pekarne na miru :-) Pa faj veseljujte do konca secembra :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super, sem vesela, da ti je uspelo. In mamina torta je itak vedno najboljša!
    Korajžno naprej v nove slaščičarske zmage :)

    OdgovoriIzbriši
  3. O kakšen dober zmaj! Krasno si se znašla, res super torta. Tudi jaz točno vem kako si se počutila ob prvi torti, ker sem imela podobno izkušnjo...še vedno mi ni jasno, kako so lahko naredili torto, jo namazali s čokoladno kremo, na to položili sliko s princeskam, skozi katero je "udarila" rjava barva ...žal se takrat nisem tako znašla kot ti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kar ne morem verjeti, kaj vse si ti sposobna sčarati skupaj. Super torta ti je uspela in v bodoče mislim, da nas boš še razveseljevala z oblikovanjem iz sladkorne mase.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super torto si naredila in zmaj je fantastičen. Glavno je, da so malecki zadovoljni, kaj?

    OdgovoriIzbriši
  6. Zmaj je noro dober, ja na koncu je res tako, da se mora človek zanest le sam nase... Odlično ti je uspelo rešiti zadevo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ko sem prebrala naslov, sem rekla:"Tole pa res moram videti!", saj so Bakugani tudi pri nas priljubljen predmet spora. In res je kaj videti! Zmaj je čisto pravi, kaj pravi F-E-N-O-M-E-N-A-L-E-N!!! Takšne torte ni imel še nhče! Moj poklon!!
    PS
    Bolje, da je ne pokažem Teju, da ne bi imel kakšnih prebliskov:))

    OdgovoriIzbriši

Hvala, ker si si vzela čas!

Še več idej za ustvarjanje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...